2018. május 16., szerda

Könyvajánló


Dely Károly: Jógagyakorlatok

Az emberek időről időre felismerik a jóga jótékony hatását. Nem cask torna, de segíti a fogyókúrát, támogatja az alakformáló gyakorlatokat és ami elsősorban fontos, elősegíti a szervezet szabályos működését. Sok embernek azonban nincs ideje sportklubokba, jóga klubokba járni. Viszont szivesen elvégeznének egy-egy gyakorlatsort reggel, ébredés után, vagy este, mielőtt lefekszenek. Dely Károly könyve ezeknek az embereknek szeretne segíteni.
A Jógagyakorlatok című könyv nem új kiadás. Még 1973-ban látta meg a napvilágot a budapesti Sport kiadó támogatásával. Olyan könyvről van szó, amely hathatósan megpróbálja helyettesíteni a jóga oktatót. A gyakorlatokat nem csak leírja, hanem képekkel mutatja be és elmondja, hogy a gyakorlat végzése közben mire kell figyelni, valamint hogy az adott gyakorlatnak mi az éllettani hatása, hogyan segíti a szervezet szabályos működését.
A könyv csak akkor hatásos, ha nem csak olvassuk, hanem a gyakorlatokat is elvégezzük, begyakoroljuk és a szervezetünk igényei szerint rendszeresen ismételgetjük, napi szokásunkká vállik. Régi kiadás, ami azonban még nagyon sok könyvtárban megtalálható és amelyet érdemes beszerezni is, hogy rendszeresen használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése