2016. november 16., szerda

Új könyv és zene:

PALYA BEA: NAPPALI DALOK

Mondhatom azt is, hogy friss termék, újdonság, hisz csak napokkal ezelőtt jelent meg. De mondhatom azt is, hogy egy sokak által várt terméket vehetsz a kezedbe. Sőt azt is mondhatom, hogy valamilyen formában formabontó, vagy hiánypótló könyvről van szó, ami több mint könyv. Egy lemez és könyv ahhoz, hogy a lakás a játék, a kellemes időtöltés helyszinévé változzon. Olyan könyv, ami abban segít, hogy az olvasóinak napjai örömteliek és vidámak legyenek.
Palya Bea, a magyar zenei világ meghatározó alakja, dalszerző, alőadóművész és író. Zenéje a magyar népzenéből táplálkozik, de a munkáira hatással van más nagy ívű kultura zenei hagyománya is. Zenéjében összefonódik a mult és a jelen, a magyar és más népek zenei hagyománya, az élet és a táncra hívogató zene. 
Ez a könyv és lemez csepett sem kevésbé "Palya-Beás", mint eddigi számai. A zene kitáruló világát még egy elemmel, a játékokkal kapcsolta össze...
Ezek után megkérdezheted, hogy kinek szóll, kinek ajánlom? Nem tudom. Azt hiszem ez egy olyan alkotás, amelyben mindenki megtalálhatja magát, de ahhoz keresni kell az utat. Olvasni, hallgatni a zene ritmusát... Talán a legpontosabb, ha azt mondom, a családoknak a kis társaságoknak ajánlanám, hogy szebb legyen a napjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése